skip to Main Content

Eheänä eteenpäin

Näiden nettisivujen ja yritystoiminnan myötä olen toteuttamassa omaa unelmaani. Unelmaani siitä, että voin jollakin tavoin olla apuna silloin, kun työelämässä tulee eteen erilaisia pohdinnan paikkoja. Pohdinnan paikat voivat johtua esimerkiksi työn vaatimusten jatkuvista muutoksista, arvoista, työelämän epävarmuudesta tai pirstaloitumisesta. Nämä tekijät aiheuttavat sen, etteivät vanhat toimintatavat tai ajatusmallit enää toimi. Tällöin työtä ja työn tekemistä on aika tarkastella eri näkökulmista, uteliaana ja ihmetellen.

Ihan alkuun haluan avata hieman omaa tarinaani. Olen työnohjaaja, työhyvinvointivalmentaja, naurujoogaohjaaja, kouluttaja sekä paljon, paljon muuta. Minulla on monialainen koulutus- ja kokemustausta. Työkokemusta ja osaamista on kertynyt noin 30 vuoden ajalta erilaisista asiakaskohtaamisista aina esimies- ja kehittämistehtäviin sekä kouluttajana ja yrittäjänä toimimiseen. Olen matkani varrella kokenut tuskaa ja loppuun palamista, turhautumista, kadottanut työidentiteettini ja työkykyni, mutta olen kääntänyt vastoinkäymiset voimavaroiksi. Matkalla olen oppinut ja kehittynyt paljon sekä löytänyt oman todellisen itseni. Olen oppinut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen: epätäydellisenä, virheitä tekevänä, mutta samalla lempeänä, hyväksyvänä ja oppivana.

Viimeisten vuosien aikana olen keskittynyt oman henkisen hyvinvointini kehittämiseen. Olen osallistunut erilaisiin koulutuksiin ja ohjauksiin. Olen joogannut ja meditoinut. Olen kohdannut tunteita ja käsitellyt niitä. Olen käsitellyt myötätunnolla virheitäni ja niitä asioita ja henkilöitä, jotka minua ovat satuttaneet. Olen kasvanut ihmisenä ja hyväksyn itseni omassa keskeneräisyydessäni. Näillä eväin jatkan omaa kasvuani ja kehittymistäni vastakin.

Opiskelen ja kehitän itseäni koko ajan, mutta en tee niitä suorittaen, vaan sen takia, että opinnot vievät minua eteenpäin omassa kehittymisessäni. Kalenterini täyttyy siis erilaisista työasioista. Toisista pidän enemmän kuin toisista, mutta ne ikävätkin pitää tehdä. Kalenterini täyttyy myös opiskelusta, koska rakastan jatkuvaa kehittymistä. Pidän kuitenkin huolen siitä, että kalenterissani on myös vapaa-aikaa ja rentoutumista, luonnossa liikkumista ja pelkkää oleilua.

Luonnollisesti tunnen joskus väsymystä. Väsymys voi tuntua erityisen raskaalta huonosti nukutun yön jälkeen tai silloin, kun takana on erityisen vaativa viikko. Tänä päivänä suhtaudun väsymykseen aivan eri lailla kuin aikaisemmin, ennen uupumusta. Nykyisin annan väsymyksen tulla. Aamulla suljen silmät hetkeksi ja tunnen joka solullani, miltä väsymys tuntuu. Kun olen hetken aistinut ja tuntenut väsymystä, pyydän sitä lähtemään pois. ”Kiitos, sinut on nähty ja tunnettu. Nyt voit mennä.” Käsittelen väsymyksen tunteena ja käsittelyn jälkeen nousen. Väsymys poistuu.

Raskaan viikon jälkeen ja silloin kun ei ole pakko lähteä mihinkään, annan itselleni luvan lepoon. Voin maata sohvalla ja olla tekemättä mitään. Annan silloin väsyneelle keholle ja mielelle luvan levätä. Toisinaan lähden metsään hitaalle lenkille tai teen jotakin luovaa. Annan väsymykselle luvan määritellä, millainen väsymys se on. Onko se henkinen vai ruumiillinen väsymys? Millaista lepoa kaipaan?

Oman väsymykseni rajojen löytymisen kautta olen löytänyt omat voimavarani. Omien voimavarojeni löytäminen on tuonut iloa, onnistumisia ja hyvinvointia sekä selkeyttä elämään. Selkeyden myötä on löytynyt tasapaino niin työhön kuin yksityiselämäänkin.

Tämän kaiken olen oppinut kiitollisuuden ja kiitollisuusharjoitteiden kautta. Mutta mitä ne ovatkaan – siitä seuraavassa tekstissä enemmän. Nyt takaisin tähän unelmaani, joka vihdoin toteutuu.

Kirjoitan jatkossa erilaisista työhyvinvointiin ja työelämään liittyvistä aiheista. Voin myös kirjoittaa naurusta tai erilaisista yrittäjyyteen liittyvistä asioista, sillä yrittäjyydestä löytyy paljon mielenkiintoisia teemoja. Kirjoitan itseäni kiinnostavista asioista, sillä en halua tehdä tästä suoritusta, vaan jatkaa matkaani omana eheänä itsenäni. Haluan tehdä tästä blogista oman näköiseni ja kuuloiseni. Haluan pitää tekstit sellaisena, jollaisena toteutan omaa unelmaani toisten auttamisesta eteenpäin, mitä se itse kullekin sitten tarkoittaakaan.

Hope I Go – eheänä eteenpäin

Kiitollisena

– Annukka

ps. Luonto ja luonnossa hiimailu on minulle tärkeä hyvän olon ja jaksamisen lähde. Kuljen siellä koirieni kanssa ja usein minulla on myös kamera mukanani. Toivottavasti onnistun ilahduttamaan ja välittämään niiden avulla voimaa myös sinulle, lukijani.

Back To Top